Близо 350 деца ще вземат участие във Второто издание на детско-юношеския фолклорен фестивал “С настроение под липите”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

s nastroenie pod lipiteБлизо 350 танцьори от Стара Загора, Сандански, Крумовград, Ловеч, Своге, Хасково, Петрич, Павел баня, Раднево и Димитровград ще вземат участие във Второто издание на детско-юношеския фолклорен фестивал “С настроение под липите”, който ще се проведе тази събота (19 юни) в Стара Загора. Събитието ще бъде на сцената в парк “Артилерийски” и е с начален час 11.00 часа. Организатори са НЧ „Настроение-2017“ и НЧ „Николай Лилиев-2005“, с подкрепата на Община Стара Загора.

Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи – до и над 13 навършени години. Експертно жури ще оценява изпълненията и ще излъчи лауреатите за призовите места. Най-добрият състав ще завоюва специалната награда – Купата на кмета на Община Стара Загора. Всички танцьори ще получат награди за участие.

От 10.00 часа се предвижда участниците във форума да направят пъстро празнично дефиле по бул. “Цар Симеон Велики” за радост на жителите и гостите на Стара Загора. Поздрав към всички присъстващи ще изпълнят и възпитаниците на НЧ „Настроение 2017“, които няма да участват в конкурсната програма.

На 18 юни в 18.30 часа на сцената пред Община Стара Загора ще се проведе концерт на част от участниците във фестивала. „Това ще бъде един поздрав и към фолклориста Крум Георгиев по повод неговия рожден ден“, обясниха още организаторите.

Бел. ред.: Поради лоши метеорологични условия се отменя концертът на част от участниците в детско-юношеския фолклорен фестивал “С настроение под липите” , насрочен за днес, 18 юни, от 18.30 часа на сцената пред Община Стара Загора.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн