Катеричката Кипи се завръща по улиците на Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_7085От днес в Стара Загора се завръща катеричката Кипи. Талисманът на Европейското отборно първенство по лека атлетика ще радва малки и големи – дни преди да стартира Еврошампионатът по лека атлетика, на който градът е домакин на 19 и 20 юни. Всеки ден от 11.30 до 13.30 часа и от 17.00 до 19.00 часа Кипи ще бъде в централната градска част и всеки ще има възможност да се снима безплатно с рунтавия талисман.

В кожата на скокливкото Кипи ще се вмъкнат деца от театралната студия към Центъра за подкрепа на личностното развитие – Стара Загора. Артистите ще надянат катеричата маска и спортен екип, а със старта на Европейския шампионата Кипи ще бъде сред феновете на леката атлетика на стадион „Берое“, за да допринася за динамичната и весела атмосфера

Майсторски изработеният костюм е дело на Живко Кънев от Кукления театър, а авторите на идеята са членове на НЧ „Димитър Наумов-1908“ в село Преславен.

1 (12)
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн