Стара Загора ще е домакин на конференцията на високотехнологичния сектор у нас през 2021 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

__Obshtinata 660 - CНа 25 юни от 9.30 ч. в Културен център „Стара Загора“ ще се проведе годишната конференция на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). Темата на форума ще бъде „Експанзия на индустрията на знанието на регионално ниво“. Ще бъдат дискутирани факторите и мерките, които трябва да бъдат взети на локално и национално ниво за привличането на нови инвестиции и за създаването на благоприятна бизнес среда за развитие на сектора, който по последни данни формира 5% от БВП на страната. Организатори на събитието са AIBEST в партньорство с Община Стара Загора. Участие с дискусията ще вземат г-н Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора, представители на местната и държавната власт и институции, както и големи международни и български компании, лидери в областта, и неправителствени организации.

В рамките на конференцията ще бъде направен анализ на сектора на бизнес услугите с висока добавена стойност през последната година в България, прогноза за отражението на глобалната пандемия върху него през 2021 г. и ще бъде начертана посоката на развитие на индустрията. Ще бъдат посочени и факторите за развитие на сектора в страната и експанзията й на регионално ниво, връзката между държавата, големите компании и стартъпите като възможност за ускоряване на бизнес трансформациите. Това е най-значимото събитие за индустрията на знанието у нас и ще събере в Града на липите, лидерите от високотехнологичния сектор с представители на местните и държавни власти.

Конференцията ще е с безплатен достъп, но изисква предварителна регистрация на сайта на събитието – http://aibest.org/annualsummit2021#rec319539913
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн