Ротари клуб Стара Загора-Берое дари на УМБАЛ “Киркович” система за дигитална рентгенография

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

3 (6)Ротари клуб Стара Загора-Берое изпълни проект чрез Дистриктен грант DG2003, съфинансиран от Фондация Ротари на Дистрикт 2482 за дарение на УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”, Стара Загора – 1 брой Дигитална система за образна диагностика и дигитални касети за нея, производство на един от лидерите в света AGFA HEALTHCARE.

Системата дигитализира всички видове рентгенови изследвания, независимо на какъв апарат се извършват.

Система е монтирана от сертифицирани специалисти и е ситуирана в отделението по Образна диагностика в УМБАЛ проф. Д-р Стоян Киркович АД.

Чрез дарението се увеличава капацитетът на областната болница в извършването на дигитални рентгенографии, каквато е основната идея на проекта както във връзка с борбата с Ковид-19, така и за текущите нужди на това натоварено и основно за областта здравно заведение.

Софтуерът е на български език, версия NX MUSICA на производителя, с много полезни и модерни функции за диагностика. Системата е свързана със сървъра на болницата и всички извършени графии автоматично влизат в базата данни и са достъпни за всяко отделение и специалист.

Ротари клуб Стара Загора-Берое продължава последователно да подкрепя медиците и този проект е поредната положителна крачка.
Стойността на дарението и проекта е 6080 USD.

Дарението беше предадено от президентa на клуба д-р Генка Пейчева и прието от изпълнителния директор на УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” проф. Йовчев, завеждащия отделение “Образна диагностика” д-р Митев и съставът на отделението.

4 (3)1 (8)2 (8)
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн