Месец на безвъзмездното кръводаряване организират в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

alex (1)ЛОГО КАМПАНИЯ„Сподели силата си, дари кръв“ е мотото, под което ще протече организираният от Община Стара Загора месец на безвъзмездното кръводаряване. По този начин ще се отбележи и 14 юни – Световният ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. Партньори на инициативата са Международен младежки център – Стара Загора, Районен център по трансфузионна хематология – Стара Загора (РЦТХ) и Сдружение с нестопанска цел „Самаряни”.

Официалният старт на кампанията ще бъде даден на 3 юни от 18.00 часа на сцената пред Общината с концерт и забавления. Събитието е своеобразен призив към всички да преоткрият още една „суперсила” в себе си – силата да спасяваш живот!

В рамките на месеца на територията на Стара Загора са организирани четири пункта, в които ще бъдат разположени екипите на РЦТХ.

Пунктове за кръводаряване:

* 04.06. – Фоайе на зала „Славейков” – Община Стара Загора.
* 11.06. – Международен младежки център – бул. „Княз Александър Батенберг“ №19.
* 18.06. – Сдружение “Самаряни” – бул. “Патриарх Евтимий” №57 (южен вход от ул. “Бр. Жекови”).
* 25.06. – РЦТХ Стара Загора – бул. Генерал Столетов 2 (в двора на УМБАЛ „Ст. Киркович”).

Желаещите да дарят кръв могат да посетят най-удобния за тях пункт в часовете между 08.30 и 12.00 часа. Повече за изискванията към кръводарителите можете да откриете на страницата на НЦТХ – https://ncth.bg/kak-da-pomogna/faq.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн