Безплатни билети ще допускат до 50% от зрителите за прожекциите на „Златната липа“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Zlatnata-lipa-1-WEBПрожекциите от VIII-то издание на Международния кинофестивал „Златната липа“ 2021 остават безплатни, но за първи път тази година достъпът до залите на Държавна опера Стара Загора и на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще бъде чрез безвъзмездни билети. Това е една от мерките за противоепидемична безопасност на зрителите по време на фестивала.

Преди всяка прожекция желаещите да бъдат в залата ще получават специално отпечатани талони с името и часа на филма. Тъй като залата на операта разполага с 600 места, на прожекция ще бъдат раздавани 300 талона. При свършване на билетите за прожекцията, останалите желаещи да присъстват, за съжаление, няма да бъдат допускани в залата.

Залата в библиотеката е с капацитет от 140 места. Затова разпоредителите ще раздават по 70 безплатни талона на прожекция. По този начин ще се спазва изискването за пълняемост на до 50% от капацитета на закритите помещения, съгласно заповедта на здравния министър.

Влизането в залата на операта ще става само от южния вход на сградата, където е касата за продажба на билети. Излизането на зрителите след приключване на прожекцията ще бъде само през западния вход към бул. „М. М. Кусев“. Изключение ще се направи само за церемонията на откриването на фестивала на 29 май в 17,30 часа, когато официалните гости и зрителите ще влязат през западния вход, както и от южния.

В залата на библиотеката достъпът за прожекциите ще се осъществява през южния вход, откъм „Детски отдел“, а излизането на зрителите след прожекция ще става и от двата изхода.

На всеки вход пред залите в операта и библиотеката ще има дезинфектанти за ръце, а разпоредителите ще измерват температурата на влъзащите с дистанционен термометър.

Между прожекциите ще се извършва аерозолна дезинфекция на седалките, пътеките и дръжките на вратите.

По време на прожекциите в залата зрителите ще бъдат задължително с маски, покриващи устата и носа. Зрители без маска няма да бъдат допускани в зала, а тези, които не я държат върху устата и носа, ще бъдат помолвани да напуснат.

„Всички тези мерки създават някои неудобства както за зрителите, така и за нас, организаторите на фестивала, но желанието на всички ни е форумът да протече по най-добрия начин, като запазим себе си и своите близки здрави и с отлични впечатления от преживяното“, коментира директорът на „Златната липа“ Магдалена Ралчева.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн