Проверовъчен изпит за седмокласници организират в Стара Загора преди националното външно оценяване по математика

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

MatematikaОт февруари 2021 г. до май 2021 г. училищното настоятелство към Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи в Стара Загора (ПГКНМА) и Фондация „Миню Балкански“ – с. Оряховица организираха безплатна дистанционна подготовка по математика за ученици от 7. клас за предстоящотно националното външно оценяване.

Предвидени и реализирани бяха 10 кръга на обучение. Във всеки от кръговете участниците получаваха по електронна поща задачи, които вече са били част от проведените досега национални външни оценявания по математика, решения и коментар към задачите, както и задачи за самостоятелна работа.

Финална част от подготовката на седмокласниците от Стара Загора за националното външно оценяване ще бъде безплатен ПРОВЕРОВЪЧЕН ИЗПИТ, който ще се проведе с подкрепата на списание “Математика”.

Участниците в дистанционната подготовка ще получат на 26 май 2021 г. на посочения от тях електронен адрес ТЕСТ С 26 ЗАДАЧИ и време за работа 150 минути (продължителността на работата следят самите ученици или родителите им).

За проверовъчния изпит могат да се запишат не по-късно от 25 май и ученици от Стара Загора и областта, които не са участвали в обучението. Достатъчно е да изпратят писмо на електронен адрес fmb.shkoli@gmail.com - като посочат имената си, училището и града.

Ако участниците желаят да им бъде върната на електронния им адрес оценка (в точки) и рецензия, включваща насоки за работа до провеждането на националното външно оценяване, следва да представят решенията си на задачите от теста (ръкопис върху листове) в канцеларията на ПГКНМА, ул. Ген Гурко 102, трети етаж, (телефон +359 885 456 553) на 27 или на 28 май 2021 г. от 9:00 до 15:00 ч. 

#vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн