Наградата Large Team Award спечелиха гимназисти от ГПЧЕ „Ромен Ролан“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

FB_IMG_1621359910497Отборът по реч и дебати на английски език „БЕСТ“* от старозагорската Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ спечели наградата Large Team Award (Награда за голям екип), в Националното състезание по английска реч и дебати, организирано от Фондация „БЕСТ“. Мария Христова от 11а клас, която тази година се включи към треньорския състав, получи специална награда Coach of the Year (Треньор на годината).

В състезанието участваха 200 ученици от 34 различни гимназии в страната. Гимназистите се състезаваха в пет дисциплини на английски език: дебати, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия.

Десислава Андасорова и Александра Стоилова от 11а клас се класираха пети за дуо – (напреднали), както и Савина Кънева от 10 а клас с оратория.

На провелия се през месец март регионален кръг отборът спечели призови места в следните категории: Десислава Червенкова, 8а клас – 1-во място, проза (начинаещи), Корина Колева и Симона Кръстева от 11а клас – 1-во място, дуо (напреднали), Корина Колева, 11а клас – 1 място, проза (напреднали).

Отборът по дебати, категория напреднали, в състав Йоан Иванов, Георги Тодоров и Анна-Мария Богданова от 10б клас бе безапелационен и спечели първото място. Допълнителна награда за този отбор е и отличителното признание Sportsmanship Award.

Отборът по дебати, категория начинаещи, в състав Дарина Налбантова, Георги Георгиев и Вероника Петкова от 9в клас останаха втори, а Десислава Андасорова и Александра Стоилова от 11а клас се класираха трети в дуо (напреднали).

——-
* Фондация „БЕСТ” на английски е съкращение на „Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година и предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. „БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критично, да се изразяват креативно и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България.

FB_IMG_1621360034614FB_IMG_1621360047968FB_IMG_1621360025216
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн