Резултати от областния кръг на Националното състезание по безопасност на движението – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

20210515_18453520210515_111043Сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора и Съюзът на българските автомобилисти се включиха в организиран от МОН и Регионалното управление на образованието в Стара Загора, Областната комисия по безопасност на движението по пътищата и ПГМТТ „Н.Й. Вапцаров“ областен кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата.

Пет отбора, обхващащи деца от 5 до 10 клас от няколко училища, мериха сили и знания в решаването на теоретичен тест и в умения за управление на велосипед. Те бяха оценявани от жури, в което участваха двама инспектори от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора и от представител на Съюз на българските автомобилисти.

Първо място във възрастовата група V-VII клас спечели отборът на СУ “Екзарх Антим I” – Казанлък, а на второ място се класира този на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ – Стара Загора.

Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Никола Йонков Вапцаров“ – Стара Загора завоюва убедителното първо място сред гимназистите. Второ място бе отредено за отбора на Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт – Казанлък, следван от тима на Професионална гимназия „Св. Иван Рилски“ – Раднево.

Гости на състезанието бяха зам.-областният управител Петя Чакърова, началникът на Регионалното управление на образованието в Стара Загора Татяна Димитрова, Мария Ботева – полицейски инспектор в отдел „Пътна полиция“ ГДНП, член на националната комисия по провеждането на националното състезание по безопасност на движението по пътищата.

Двата тима, спечелили първите награди в регионалното състезание, ще се включат в националния кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата.

20210516_221944
#svz

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн