Община Казанлък патентова уникалния Празник на розата

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

DSC_0263 (Среден)С регистрация на марка №133543 Община Казанлък получи патент за уникалния Празник на розата. По инициатива на кмета Галина Стоянова заявяването за патент е с дата 5 август 2014 година. Датата на регистрация е 19 април тази година.

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова положи дългогодишни усилия да защити репутацията на красивата традиция в Долината на розите и на тракийските царе, с която местните жители тачат обичаите, свързани с красивото цвете и природата дълги години.

Патентът затвърждава правото на Община Казанлък да организира празничните събития, посветени на обичта към Роза Дамасцена и местния поминък. Празникът на розата пресъздава дългогодишни традиции в региона и принадлежи на институциите на местната власт. Първият Празник на розата в Казанлък е проведен преди повече от век през далечната 1903 година, организиран от местните жители. Той е посветен на красотата на цветето, на младостта и милосърдието. През годините хубавата традиция бързо се развива.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн