Изложба, представяща „Постпандемичен романтизъм“, беше открита в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_6154IMG_6166В старозагорската зала „Байер“ снощи беше открита изложбата „Постпандемичен романтизъм“ на талантливия художник доц.д-р Атанас Тотляков. Експозицията представя 15 творби, рисувани през изминалата година на пандемия. „Идеята за тази изложба дойде на една беседа, която представяше най-новата специалност на Факултета по изобразително изкуство към Великотърновски университет „Св.Св. Кирил и Методий“ – „Рисуване и интермедия“, обясни по време на откриването председателят на Представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора Милен Алагенски. Той допълни, че творбите са изработени специално за галерията и това пространство в Стара Загора.

„Идеята ми е, че поглеждайки към небето, можем да видим една глобална свързаност, а свързаността е важна. Картините ми представят търсене на свободата или един романтичен поглед към някакво бъдеще. Човек винаги е търсил свободата и това е моят поглед нагоре“, сподели с присъстващите авторът на изложбата.

На откриването присъства зам.-кмета Милена Желева, видни старозагорски творци и граждани. Изложбата е подкрепена от Представителството на Съюза на българските художници – Стара Загора и Община Стара Загора.

Експозицията може да бъде разгледана до 29 май.

IMG_6167IMG_6156IMG_6157
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн