Продължават творческите срещи на открито в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_6194Творческа среща под надслов „Игри – рисунки – забавления“ събра на една сцената талантливи старозагорци. Събитието се проведе снощи в едно от най-новите арт пространства на Стара Загора – „Квадратът“.

„Целта на тази поредица от срещи е гражданите да се запознаят с различни герои – архитекти, скулптори, художници, които да представят своята работа“, каза по време на откриването арх. Велимир Георгиев. Той допълни, че идеята за такъв тип творчески събития се е реализирала за пръв път през миналата година и ще продължи и през тази.

Арх. Михаела Захариева представи разказването в рисунки като удоволствие, игра и експеримент или кое (по)ражда илюстрацията. Публиката се запозна и с вдъхновяващите илюстраторки Беатрис Алеман и Калина Мухова.

Личната си история разказа и творецът Никола Райков. Той разкри причината за написването на първата си книга за успеха и предизвикателствата по пътя към него.

Почитателите на настолните игри и потомствени архитекти – Мартин Бакърджиев и Александър Бакърджиев, представиха стъпките за направата на игра.

На събитието присъстваха зам.-кметът Милена Желева, главният архитект Виктория Грозева и граждани.

Срещите се организират от Община Стара Загора и Съюза на архитектите в България, дружество Стара Загора.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн