Започва повторно косене на тревни площи в Община Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

KoseneАктивни дейности по косене на тревните площи на територията на Община Стара Загора започват отново от днес, съобщи началникът нa oбщинcĸoтo звeнo „Oзeлeнявaнe и ĸoмyнaлни дeйнocти“ Hиĸoлaй Cтoeв.

Той допълни, че за активния сезон от май до края на октомври ще бъдат назначени още 40 работници, които ще подпомагат дейността на звено “ОКД”. Приоритетно се коси тревата в районите около детски площадки, първокласни пътни артерии и се преминава към междублоковите пространства. В рамките на 10 дни ще бъде извършена обработката на тревните площи, уточни Стоев.

Екипи от работещи в звено “ОКД” и от служители на административните бюра обработват терените чрез машини тип тример, като четири от тях са в паркови територии, а седем в кварталите. И през тази година грижата за озеленените площи е приоритет в усилията на общината. Падналите валежи допринасят за ускорения растеж на тревите, което затруднява екипите.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн