Оставиха в ареста надрусан водач на лек автомобил

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Д., на 29 г., привлечен като обвиняем за това, че на 29.04.2021 г., в с. Калояновец, общ. Стара Загора, управлявал лек автомобил, марка “Рено Лагуна“, след употреба на наркотични вещества, установено по надлежния ред с техническо средство, като деянието е извършено повторно – престъпление по чл.343 б, ал.4, вр. ал.3, вр. чл.28, ал.1 от Наказателния кодекс. Установено е, че обвиняемият Д.Д. управлявал автомобила след употреба на амфетамин и метаметамин, което било установено с техническо средство. Той бил спрян за проверка от полицейски служители на улица „Победа“ в село Калояновец, общ. Стара Загора.

Районен съд – Стара Загора е уважил искането на прокуратура за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Д. Приел е, че се касае за изключително висока обществена опасност и на престъплението, и на неговия извършител, като е налице и реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн