Представиха уникални 100-годишни кадри от Първата световна война в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_5616IMG_5606В архитектурен комплекс „Музей на религиите” беше открита гостуваща фотоизложба „На фронтовата линия в моменти на затишие“.

Кадрите са заснети преди повече от 100 години от санитарен младши инспектор Петко Пейчев. Те представят различни моменти от войнишкия живот, на фронтовата линия и по време на затишие, и дейността на санитарните части на 12-ти пехотен балкански полк в края на Първата световна война (1917-1918 г.).

Проф. Людмил Пейчев, наследник на автора на фотографиите и куратор на изложбата, акцентира върху най-интересните моменти, уловени в снимките и разказа за живота и дейността на Петко Пейчев. Изложбата беше открита от Петър Калчев, директор на РИМ – Стара Загора в присъствието на зам.-областните управители Петя Чакърова, Красимир Червилов и Димитър Драчев.

Изложбата е съвместна проява на Медицински университет – Пловдив и Регионалния исторически музей в Стара Загора с подкрепата на Община Стара Загора.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн