На Велики Четвъртък митрополит Киприан извърши ритуала „умиване на нозете“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_8208IMG_8203На днешния Велики Четвъртък Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи Велик Маслосвет и Вечерня със св. Божествена Василиева литургия в катедралния храм „Св. Николай“, Стара Загора. С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит по време на службата владиката извърши чина по умиване на нозете, в който участваха 12 свещенослужители.

„Нека се подготвим за страданията, които довечера ще трябва да преживее всеки един от нас. Страданията, които ще преминат през Светото Евангелие, защото Христос вече е предаден, за да бъде осъден, бичуван и разпнат за нашите грехове. Нека Божието благословение да пребъдва върху всички Вас в мир, доброта и послушание. Да бъдем всички заедно в храма Божий, за да може заедно да извървим пътя към Голгота на Нашия Спасител Господ Иисус Христос“ – обърна се към вярващите архиереят.

В 18:30 часа в катедралния храм „Св. Николай“ митрополит Киприан ще отслужи утринно богослужение с четене на 12-те Евангелия. На 30 април – Велики (Разпети) Петък, в 08:00 часа отново там ще бъдат отслужени Царски часове и вечерня по време, на която се изнася Плащаницата Христова. Опелото Христово е с начален час 18:30.

IMG_8204IMG_8212IMG_8213IMG_8214
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн