Митрополит Киприан се срещна в Стара Загора с посланика на Русия у нас

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_8112IMG_8116Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан посрещна в Митрополитския дом Нейно Превъзходителство г-жа Елеонора Митрофанова, извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация в България.

„Изключително щастлив съм да Ви приветствам в центъра на нашата богодарувана Старозагорска епархия. Изказваме своята архиерейска благодарност към Вас и Вашите сътрудници, че ни уважихте и ни удостоихте с Вашето внимание. Благодарни сме на Бог, че съществуваме и ни има. Неразривна е връзката между българи и руси, както в духовно, така и в държавно-политическо отношение, защото Бог е предопределил, да бъдем в едно и „вси славяни книги да четат“, каза в приветственото си слово владиката.

Н. Пр. Елеонора Митрофанова сподели приятните си впечатления от първото си посещение в Стара Загора, изключително богатата история на Регионалния исторически музей и топлото посрещане в СУ „Максим Горки“. На срещата бяха обсъдени възможностите за съвместно сътрудничество. В края архиереят връчи на посланик Митрофанова благодарствен знак, придружен от иконата на Божията майка и сувенир за празника Възкресение Христово и сподели, че я очаква отново през юни за Празника на розата в родния си град Казанлък. От своя страна Нейно Превъзходителство покани митрополит Киприан на Международен музикално-хоров фестивал в Москва и му подари книга, събрала живота и делото на Софроний Врачански.

На срещата присъстваха представители на Посолството на Руската Федерация в България, заместник-кметът Милена Желева и директорът на Дирекция „Инвестиции и европейски проекти“ Георги Симеонов.

IMG_8119IMG_8113
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн