Посолството на САЩ в България дари машини за PCR анализи на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

darenie-UMBALdarenie-UMBAL-03Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора получи дарение от посолството на САЩ в България. Дарението включва: машина за екстракция, която работи едновременно с 32 проби, 20 набора за нея, покриващи 2176 проби; два кита за PCR анализ за общо 2000 реакции; два вортекса; комплект пипети; центрофуга с ротор за стрипова епруветка и аналитична везна. През следващата седмица предстой доставката на фризер с температурен диапазан от минус 70 градуса.

„Днес ставаме свидетели на изграждането на активно сътрудничество в името на борбата със социално значимите заболявания с подкрепа на водещи страни в тази област, каквито са САЩ. Ръководството на лечебното заведение искрено поднася своята благодарност към посланика на САЩ у нас Нейно превъзходителство Херо Мустафа. Дареното оборудване е надграждане на съществуващата апаратура, с която разполага Лабораторята по вирусология към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ АД и е оценка за усилията, които колективът изпълнява ежедневно с оглед на изпълнението на регионалната и националната програма за диагностика и лечение на пациентите с COVID-19“ – заяви изпълнителният директор на Университетската болница проф. д-р Йовчо Йовчев.

darenie-UMBAL-02darenie-UMBAL-01darenie-UMBAL-04
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн