“Ате Пласт” отбеляза Деня на Земята, спасявайки 100 дръвчета

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

AtePlast100 чинара бяха спасени от изсъхване и дарени от “Ате Пласт” ООД на старозагорски села и организации. Чинарите са били извадени от местен разсадник за поръчка, която е отпаднала. „Веднага щом разбрахме, без да се замисляме, купихме всичките дръвчета. Чудесно е, че това съвпадна с Деня на Земята, сякаш има някаква символика. Поради невъзможността толкова бързо да се организираме и да ги засадим, ние със служителите си решихме да ги подарим, за да може максимално скоро да бъдат обгрижени. Общинските съветници на ГЕРБ се включиха и разпределиха дръвчетата по старозагорските села, за които отговарят. Обадих се и на местни организации и те откликнаха с радост“ – сподели Мария Жекова, управител на “Ате Пласт” ООД.

Хан Аспарухово, Кадиево, Хрищени, Средногорово, Старозагорски бани, Дълбоки, Горно Ботево, Еленино, Лозен, Пряпорец, Пъстрово, както Зонта клуб Стара Загора и детската градина в кв. “Железник” заявиха желание и готовност да засядят дръвчетата и да се грижат за тях.

Това се случва само седмица след повторната акция на “Ате Пласт”, чиито сужители и мениджмънт почистиха района около техния Завод за екструдиране и конфекция, като отново бяха събрани десетки чували с боклуци.

„Лична отговорност на всеки един от нас е да опазваме и да се грижим за околната среда и това трябва да е наш приоритет ежедневно, а не само в дни като днешния“ заяви още Мария Жекова.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн