„Да прочетем старозагорските поети” – 23 април, парк “Пети октомври”, 11.00-13.30 ч.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Slava Draganova 200Обръщение към старозагорци от Слава Драганова, директор на Библиотека “Родина”:

Уважаеми приятели на книгите и четенето, каним Ви да отбележим заедно Световния ден на книгата и авторското право – 23 април. Присъединете се към нас в петък между 11:00 – 13:30 часа в парк „Пети октомври” на инициативата „Да прочетем старозагорските поети” – празнично четене с участието на старозагорски творци, ученици, библиотекари, книжари, културни дейци и граждани.

Каним Ви да се включите и в кампанията „Чети и се снимай 2” – ще издаваме безплатни читателски карти на всички, които се снимат със специалната рамка на библиотека „Родина” и покажат кадъра при записване в отделите Заемна за дома, Читалня и във филиалите.

Празникът е част от XVI маратон „Четяща Стара Загора”, който до момента е подкрепен с участия от 12 читалища, 16 училища, 10 детски градини и 8 институции, кметства, НПО и фирми от община Стара Загора. И тази година маратонът излезе извън пределите на Стара Загора и достигна до Мъглиж, Раднево, с. Дъбово и до ДГ „Валентина Терешкова”, с. Ярджиловци, област Перник. Сред горещите застъпници на четенето са приятелите ни от Къща музей „Гео Милев”, Дирекция „Държавен архив”, Дневен център „Св. Св. Козма и Дамян”,  Къщата на Архитекта, Книжарница в куфар и писателите Мария Донева, Никола Райков, Виолета Бончева…

Десетките клипове и снимки на  четящи деца и възрастни можете да видите на сайта на библиотека „Родина” и в социалните мрежи.

https://www.facebook.com/LibraryRodina

https://www.facebook.com/events/790048085218682/

https://www.rodina-bg.org/maraton-na-cheteneto

https://www.rodina-bg.org/info/goreshti-novini/1718-programa-na-xvi-maraton-na-cheteneto

Носенето на защитна маска за лице и спазването на социална дистанция от 1,5 м е задължително за участници и публика!

#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн