Междурегионален уъркшоп за алтернативите на пластмасовите продукти за еднократна употреба се проведе в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

4252154125На 15 април 2021 г. АРИР – Стара Загора бе домакин на Междурегионален уъркшоп по темата за пазарното позициониране на алтернативите на пластмасовите продукти за еднократна употреба по инициатива на проект PLASTECO. Първоначално предвиден да се проведе на място в Града на липите, пандемичната ситуация наложи неговото онлайн провеждане. Въпреки трудността в провеждането на практическо събитие във виртуална среда, екипът на АРИР – Стара Загора предложи един интерактивен семинар, включващ и презентационна и диалогична част, който се радва и на висок интерес от страна на участниците.

Уъркшопът включваше 4 тематични панела, представени от утвърдени експерти в съответните теми:

* Зелени обществени поръчки като средство за стимулиране търсенето на алтернативни на пластмасовите продуктите за еднократна употреба – лектор Николай Димитров, Началник отдел ОПК, община Габрово. Презентацията е достъпна ТУК;

* Екомаркировките в помощ на алтернативни на пластмасовите продуктите за еднократна употреба – лектор Надежда Христова, МОСВ, Представител на европейската екомаркировка за България. Презентацията е достъпна ТУК.

* Подпомагане и развитие на вторични пазари на сурови пластмаси и промяна и промяна в поведенческите навици на обществото – лектор Христо Диков, Оперативен мениджър на Екопак България АД. Презентацията е достъпна ТУК.

* Бариери, възпрепятстващи приемането на алтернативи на пластмасите за еднократна употреба и начини за смекчаване на тяхното въздействие – лектор Теодора Желязкова, търговски директор на Ате Пласт ООД. Презентацията е достъпна ТУК.

Участниците в събитието бяха включени и в две интерактивни игри, пряко свързани с два от панелите: “Какво означава този знак?” и “Намери алтернативата!”. В края на уъркшопа всички присъстващи бяха разделени в 4 аналогични на панелите дискусионни групи, в които имаха възможността да обсъдят помежду си опита по тях, предстоящите предизвикатества и възможни решения в бъдеще.

Благодарим на всички включили се над 70 участници от цяла Европа за активното включване в семинара, стойностните въпроси и задълбочените дискусии. До нови срещи!
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн