Николай Диков: Напуснах Общинския съвет поради нов закон, но продължавам да отстоявам темите за Стара Загора на всяко ниво

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Nikolai Dikov“Продължавам да отстоявам темите за Стара Загора на всяко ниво. В напускането ми на Общинския съвет в Стара Загора няма никаква драма – сподели за медията ни Николай Диков, общински съветник от групата на ГЕРБ в Стара Загора. – Ще обясня, понеже чувам, че се пускат различни слухове: Няма раздор, няма нищо. Но влиза в сила нов закон за публичните предприятия. И съгласно разпоредбите на този закон не могат да се съвместяват длъжности като общински съветник, председател на борд и други такива, които са определени като висши публични длъжности (Николай Диков е председател на Съвета на директорите на “Мини Марица-изток” ЕАД – бел. ред.). Но акцентът не е в това. През последните години много хора започнаха да употребяват позиции, постове и политиката като цяло по различен начин. Но смисълът не е в това. Когато се занимаваш с обществена работа, трябва да дефинираш позиции, проблеми, да търсиш тяхното решаване и най-вече да реализираш решенията. Без значение на какъв пост и на каква позиция си. Продължаваме да работим за изпълняване на програмата на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, продължаваме да отстояваме всички позиции, които са свързани с развитието на региона. За мен – вече не като общински съветник.”

Преди няколко дни, навръх рождения си ден, Николай Диков сподели на страницата си във Фейсбук следното:
“Вече на 35! Искам да споделя някои неща с вас: Минавал съм през различни етапи в своя живот и винаги съм се водил от това да постигам добри резултати. Неизменно нявсякъде е било свързано с много труд, знания, отдаденост. В последните години намирам себе си в каузата Стара Загора. Продължавам да вървя по пътя напред и да отстоявам всички теми, свързани с развитието на града и региона ни. Във времето научих, че не е важно човек какъв пост или позиция заема, а каква е истинската му същност и капацитет. Всички, с които съм работил през годините и ме познават знаят, че обичам обществената работа и намирам смисъл в това човек да бъде полезен. Работил съм с представители на много различни политически групи, повечето днес мога да нарека приятели. И всъщност това намирам за най-важно! Трябва да се водим от доброто и да не губим човешката си същност. Трябва да променяме ситуацията, а не да се променяме заради нея. Трябва да градим мостове, а не да ги рушим. Благодаря на всички, които са част от моето развитие и изграждането ми като човек! Научил съм много и нямам намерение да спирам да уча. Благодаря ви, приятели, че сте до мен!”

“На каквато и позиция да го изпрати животът, много е важно човек да не “отлепва”, да не се самозабравя. Много хора продуцирахме на постове и когато човек отиде на даден пост, забравя за какво е отишъл там и каква е била идеологията му, забравя, че на даден пост е с подкрепата на определен кръг от хора, гласоподаватели. Човек трябва да си върши работата и да отстоява позициите си. Независимо дали е пред избори, по време на избори или след избори. И независимо от това, на каква позиция и пост е, когато е в обществения сектор” – допълни Диков.

Бел. ред.: По наша информация със същия мотив – несъвместимост на позиции след явяване на конкурс за друга длъжност, напуска Общинския съвет и водачът на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Диян Димитров.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн