Възпитаник на старозагорско училище спечели медал от Европейското по щанги

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Валентин - снимкаВалентин Генчев, възпитаник на старозагорското СУ „Христо Смирненски“ завоюва бронзов медал на Европейското първенство по вдигане на тежести в руската столица Москва, съобщиха от учебното заведение.

Дебютантът при мъжете спечели бронз в двубоя на категория до 67 килограма с постижение от 315 килограма. Въпреки че беше седми след изхвърлянето с лично постижение от 138 килограма, Генчев записа втори резултат в изтласкването от 177 килограма и спечели бронзовия медал.

Валентин Генчев е представител на школата от Стара Загора с треньор Стоян Стоянов и преди две години спечели бронз на европейското до 20 г. в Букурещ. Има много републикански титли.

Старозагорецът е започнал да тренира под въздействието на Здравко Коларов, старши учител в СУ “Христо Смирненски”, който има дългогодишен принос в развитието на тежката атлетика в Стара Загора. През 1991 г. Здравко Коларов, заедно със Стоян Добрев, Желязко Иванов и Тони Тодорова, основават тежкоатлетическия спортен клуб “Аполон”. Благодарение на ентусиазма на тези хора, тежка атлетика продължи да съществува в Града на липите въпреки недостатъчните субсидии и материална база. Традициите и приемствеността превръщат старозагорската школа в една от най-силните в България.

Благодарение на всеотдайната работа на Здравко Коларов към спорта се приобщават все повече млади надежди. В момента ученици от СУ “Христо Смирненски” тренират активно тежка атлетика и резултатите не закъсняват.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн