Стара Загора благодари на медиците и медицинските специалисти в Деня на здравето

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_4071IMG_4054По повод Световния ден на здравето – 7 април, днес на алея „Стара Загора“ в парк „Пети октомври“ беше открита фотоизложба, посветена на старозагорските медици и медицински специалисти, под надслов „Стара Загора Ви благодари“ .

„Всяка година изказваме своята почит към лекарите. Но днес този ден сякаш е много по-значим, защото времето, в което живеем, ни кара да осъзнаем в още по-голяма дълбочина колко е важна професията на всички, работещи в системата на здравеопазването!“ – с тези думи зам.-кметът Иванка Сотирова представи експозицията. Тя отправи благодарности към автора на фотографиите Мария Младенова, като подчерта, че изцяло нейна е била идеята за създаване на изложбата, която е подкрепена от Община Стара Загора.

Общо 30 пана показват, макар и през защитни костюми, лицата на старозагорски медици, борещи се на първа линия в пандемията от COVID-19.

Мария Младенова е магистър фармацевт и ежедневно вижда усилията, които полагат лекарите в борбата за здравето и живота на хората. „Днес и през последната година и половина героите на деня са лекарите и всички медицинските специалисти. Те полагат огромни усилия и влагат знания и умения, за да запазят здравето и живота на всички ни. Поклон пред всички тях“, каза пред присъстващите създателят на изложба.

В експозицията са събрани фотографии на медици от всички лечебни заведения, лекуващи пациенти с COVID-19, Центъра за спешна медицинска помощ и общопрактикуващи лекари от Стара Загора.

Точно в 12.00 часа беше запазено едноминутно мълчание и с включени сирени на линейки всички лекари и медицински работници почетоха паметта на своите колеги, загубили битката с CОVID-19.

IMG_4058IMG_4069
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн