Домашен арест за 27-годишен, проследявал и наблюдавал бившата си приятелка въпреки забрана

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура Стара Загора, Териториално отделение Казанлък, привлече като обвиняем С.С., на 27 г., за това, че в гр. Казанлък системно следил другиго – 38-годишна жена, и това би могло да възбуди основателен страх за живота или здравето й или това на нейни близки – престъпление по чл. 144а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият и пострадалата имали кратка приятелска връзка. След приключването й жената не желаела да осъществява комуникация със С.С. Въпреки това той я наблюдавал и следял около жилището, където живеела и край работното й място. Настоявал да разговаря с нейни близки, а също така й изпращал съобщения по мобилни приложения. Жената се страхувала както за себе си, така и за близките си. Бил е подаден сигнал в полицията.

На 19 март 2021 г. Районен съд-Казанлък е постановил мерки за защита, като на С.С. е било забранено да доближава непосредствено пострадалата, да осъществява контакти с нея под каквато и да е форма.

С.С. не се съобразил със заповедта и продължил да следи и притеснява жената, като посетил адреса й, провокирал вербален конфликт и се опитал да влезе в жилището й. С това поведение той е нарушил мярката за защита на пострадалата. По тази причина Районна прокуратура Стара Загора, Териториално отделение Казанлък внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.С.

С определение на Районен съд – Казанлък от 2 април 2021 г. на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „домашен арест“. Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

За престъплението, в което С.С. е обвинен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до една година или „пробация“, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн