Спокойно започна изборният ден в Община Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Urna 2Изборният ден в Стара Загора започна в 7.00 часа без нарушения.

144 167 старозагорци имат право днес да упражнят своя вот в една от общо 214-те секции на територията на общината. В града секциите са 149, в селата – 54. Секциите в специализирани институции са 4, а 7 са подвижните избирателни кутии.

Гласуването приключва в 20.00 часа, като има възможност за удължаването му по преценка на Централната избирателна комисия (ЦИК), ако пред изборните помещения има желаещи да гласуват.

Първата избирателна активност за община Стара Загора ще бъде налична около 10.00 часа.

Бел. ред.: За разлика от други години, заради пандемията днес в училищните сгради на входа има контрольори, които допускат вътре само при условие, че пред съответната избирателна секция няма опашка от чакащи. По този начин пред сградите чакащите са и нагъсто, и на студено под дъжда. Пред вратата на всяка от секциите има дежурен, който пръска с дезинфектант дланите на влизащия да гласува. Гласуващите машинно получават пластмасова карта, която трябва да вкарат в машината и след това да върнат на комисията. Тези карти се пипат от множество гласуващи, така че е добре да поискате дезинфекция на ръцете Ви и на излизане от секцията.

Полезна информация от ЦИК >>>
#vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн