Кметът Живко Тодоров: Гласувах за стабилен кабинет, с повече експертиза и позитиви за хората

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

P1430016P1430012Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, гласува в 12.00 часа в 68-ма секция в СУ “В. Левски”.

“През последната година имаше доста напрежение в обществото, така че гласувах за нормализиране на обстановката – каза, след като упражни правото си на глас кметът. – Надявам се да има стабилен парламент – който може да работи, с повече експертиза и съответно да има повече позитиви за гражданите. Защото от това, какво ще се случи, ще зависи какъв ще бъде животът на всички нас. Затова гласувах за доброто, с надежда, че ще бъде по-хубаво, отколкото беше до момента. Смятам, че предният парламент беше прекалено конфронтационен, прекалено основан на политическите решения, не толкова на експертизата. Надявам се, че в следващия ще има повече спокойствие и ще се работи повече за хората, а не за тяснопартийни интереси.”

“Радвам се, че има висока избирателна активност – 20% към 12 часа. Нека хората да гласуват, защото управляващите в крайна сметка са отражение на това, което хората дадат като вот. Каквото си изберем, това после ще гледаме следващите 4 години” – добави кметът.

Живко Тодоров опита да гласува машинно, но се оказа, че машината не работи, като не маркира избора, което бе потвърдено от член на техническо лице. “Това говори, че трябва по-добре да се огледат машините, с които се гласува – каза той. – Това потвърди, че запазването на хартиените бюлетини е правилно решение. Това са първи избори, на които масово се пускат машините и виждате, че ако бяха оставили само на машинно гласуване, в момента щеше да има огромна опашка, която да чака пускането на резервна машина.” На следващите избори, ако ще се минава изцяло на машинно гласуване, трябва да има по-добра организация, или да има повече алтернативни машини, категоричен бе старозагорският кмет.

Пред медиите Живко Тодоров съобщи, че в момента в Стара Загора вече няма нито едно свободно легло за тежките случаи на COVID. По отношение на вчерашния пожар в заведение, засегнал и апартаменти в жилищния блок, той е на мнение, че едва ли се касае за инцидент, по-скоро палежът е умишлен, и че полицията трябва да разследва всички възможни версии, включително и да се види дали обектът е застрахован и какво би се случило, ако той изгори, в това число и кой ще прибере застраховката. Жалбите, отправяни от живеещи в блока, са били за шум и Общината е реагирала, като е отнела удълженото работното време вечер на обекта, а полицията е съставила констативни протоколи за шума вечер. Заведението е пуснато в експлоатация с изрядни документи преди Тодоров да стане кмет и е нямало как то да бъде затворено. Това, при много по-сериозни нарушения, е от компетенцията на РЗИ. Няма и нарушения на строителните книжа. До момента никой от засегнатите от огъня апартаменти не е поискал временно настаняване в общинско жилище, каквото им е било предложено.

P1430011
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн