Разследване на масова регистрация преди изборите в Гурково искат от ВМРО

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

VMRO_220Прокуратурата да разследва сигналите за масова пререгистрация в Гурково преди изборите за 45-то Народно събрание, настояват от ВМРО – Областен комитет Стара Загора.

„От няколко месеца местни жители подават информация на наши представители, че кметът на Община Гурково Мариян Цонев, избран от ДПС, е регистрирал близо 500 човека, за да гласуват на предстоящите Парламентарни избори за определена партия“, обясниха причината от ВМРО.

От там очакват Районна прокуратура и Районното управление на полицията в Казанлък да изясни отговарят ли на истината твърденията в сигналите и ако е така, настояват да се пресече изкривяването на вота чрез новозаселени избиратели.

От ВМРО искат информация от полицията и прокуратурата за постъпилите в двете институции сигнали и жалби, свързани конкретно и с работата на кмета на Гурково Мариян Цонев, както и за взетото отношението по тях.

„Хората от общината остават с впечатлението, че има „чадър“ върху него и партията, която представлява. Затова искаме отговори и на въпросите – вярно ли е, че г-н Цонев е купил бившата постройка на ТПК в град Гурково, как и по какъв начин е направил това, с какви средства и всички акционери ли са дали съгласие за продажбата. Настояваме да бъде проверено дали е вярно, че г-н Цонев чрез сина си Георги Цонев притежава четириетажна постройка в с. Лява река, изградена по проект за два етажа“, обясниха кандидатите за народни представители – областният координатор на ВМРО Антон Андонов и областният председател Красимир Червилов.

Самия кмет Мариян Цонев ще попитаме пречи ли той със своите действия на нормалната работа на собствениците на бизнеса в град Гурково с различни от неговите политически пристрастия? Очакваме от него отговор и вярно ли е, че заплата му като кмет на Гурково е в размер на 3300 лв. и не счита ли, че това е цинично на фона на стандарта и доходите в Общината“, посочват още от ВМРО – Стара Загора.

От организацията допълват, че настояват за отговор от прокуратурата и МВР дали има образувани досъдебни производства за купуване на гласове на територията на община Гурково от партия ДПС.

С уважение Областен комитет на ВМРО град Стара Загора

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн