Направиха първа копка за разширението на ул. “Капитан Петко войвода”  край Руския пазар

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_3970P1420956От това лято до две години улица “Капитан Петко войвода” в Стара Загора ще бъде променена до неузнаваемост, като ще стане четирилентова. Символичната първа копка за разширението бе направена днес в северния й край.

Улицата ще бъде с по две ленти в посока, по нея ще има кръгово движение с радиус 7 метра на кръстовището с бул. “Хр. Ботев”, който ще продължи на запад към кв. “Три чучура-юг” и паркинг, който ще обслужва и Руския пазар, уточни ръководителят на проекта и секретар на Община Стара Загора Делян Иванов.

От думите му стана ясно още че ще бъде изградена и велоалея, а спирката на масовия градски транспорт от изток ще бъде изместена след предвиденото кръстовище, а тази от запад, непосредствено под кръговото кръстовище, ще запази мястото си.

Пешеходното движение е решено с изграждане на тротоари от източната страна (1.5-1.75 м) и от западната страна на улицата (1.75-3 м). Осигурена е достъпна среда, свързана с горните направления, включително и за хора с увреждания.

Целта на проекта е създаване на хармонична и естествена градска среда, която да има потенциал за нов живот и развитие.

Стойността на инвестицията е в размер на 1 802 365,80 лв., предоставяни от ФГР ЮГ, включват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Срокът за изпълнение е 210 календарни дни, след подписване на протокол 2А.

На церемонията присъстваха водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 27 Старозагорски избирателен район Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, депутатът от 44-то Народно събрание и пети в листата Радостин Танев, зам.-кметовете на Община Стара Загора инж. Янчо Калоянов и Красимира Чахова, главният архитект на Стара Загора Виктория Грозева, управителят на фирмата-изпълнител SBS Диана Любомирова, медии и граждани.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
P1420964P1420959P1420952P1420966P14209562
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн