Завършва ремонтът на 6 км участък от магистрала „Тракия“ между АМ „Марица“ и Чирпан

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

??????????????Следващата седмица ще завърши ремонтът в 6-километровия участък от автомагистрала „Тракия“ от общо 16,5 км, които се обновяват в момента. Строителните работи стартираха в началото на февруари и до дни ще се възстанови движението в отсечката между връзката за АМ „Марица“ и пътен възел „Чирпан“. Ремонтът на останалата част от трасето до пътен възел „Чирпан изток“ продължава.

На обекта се работи изключително мобилизирано, без почивен ден, съобразно метеорологичните условия и в двете платна, които са в експлоатация от 2007 г. По метода студено рециклиране е възстановена носимоспособността на пътното тяло в целия 16,5 км участък.

С пускането на движението в ремонтирания 6 км участък трафикът в посока Бургас ще преминава от пътен възел „Чирпан“ по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан – Стара Загора до пътен възел „Чирпан изток“, където ще се връща на автомагистралата, и обратно.

Ремонтните дейности на 10-километровата отсечка до пътен възел „Чирпан изток“ се предвижда да завършат на 19 април. За изпълнението им участъкът ще остане затворен за движение в двете платна. Строителните работи включват машинно подравняване на банкети, дълбоко фрезоване на съществуващата настилка, студено рециклиране, ремонтно-възстановителни дейности на 9 съоръжения в отсечката между пътните възли „Чирпан“ и „Чирпан изток“, бетонови работи, полагане на геомрежа, полагане на неплътен и плътен асфалтобетон. С изпълнение на планираните дейности се подобрява експлоатационното състояние на асфалтовата настилка и отводняването. Отсечката ще бъде с нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

Строителните дейности в 16,5-километровия участък са част от започналия през октомври 2020 г. поетапен ремонт на общо 52 километра от АМ „Тракия“ – от 156-ти до 208-ми километър (край Стара Загора). В края на декември 2020 г. приключи обновяването на 12 км от АМ „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200. Целта е след като завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, да продължат дейностите в последните 24 км до пътен възел „Стара Загора“.

???????????????????????????????????6536565475476457741 (2)
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн