Кметът Живко Тодоров поздрави столетница

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_3888IMG_3889Йовка Вълчева от старозагорското село Старозагорски бани празнува своя 100-годишен юбилей. Рожденичката получи кошница с цветя, красива торта и поздравления от кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

„Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай личния Ви празник! Вашият стотен рожден ден е повод за гордост и житейска радост. Днес имаме нужда от мъдростта и житейския опит на хора като Вас. Пожелавам Ви да се радвате на здраве и благоденствие. Изпращайте всеки един ден с удовлетворение и душевен мир и посрещайте новия с надежда!“ – се казва в поздравителния адрес на градоначалника.

Баба Йовка е родено в радневското село Търговище, което през 1965 година с указ е заличено поради изселване. Има 3 сестри и един брат. Завършила е 4-то отделение в родното си село. Работила е в селско стопанство до 1963 г., когато се преселва на Старозагорските бани. От тогава работи в кухнята на няколко почивни станции. Пенсионира се като миячка в минералната баня.

Столетницата има две деца – син Бонко и дъщеря Милка, както и четирима внуци, но най-голямата радост на баба Йовка са петимата ѝ правнуци. Гордост за семейството е народната певица Пенка Павлова, която е племенница юбилярката.

Рожденичката посещава редовно народното читалище в село Старозагорски бани. Тя рецитира стихове и пее народни песни.

IMG_3897
#svz

сподели бутон


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн