Комисията по безопасност на движението: без велосипеди край Общината, за да няма инциденти

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Монтираха ограничителните знаци Б-9

IMG_3884IMG_3885В Община Стара Загора се състоя редовното заседание на Комисията по безопасност на движението. 26 бяха молбите и предложенията от граждани и институции, които членовете на комисията разгледаха.

Част от постъпилите заявления бяха за въвеждане на еднопосочно движение в участъци от улици в Стара Загора, както и монтирането на сферични огледала на кръстовища с намалена видимост. Участниците в комисията одобриха монтирането на светодиодни пътни знаци по кръстовища в районите на училища и детски градини, сигнализиращи наличието на пешеходна пътека.

По време на заседанието стана ясно, че вече са монтирани пътни знаци Б-9, забраняващи влизането на велосипеди в пространството около сградата на община Стара Загора. „Монтирането на тези знаци цели да предотврати инциденти. Искаме да акцентираме за разумно управление на велосипеди от подрастващите. Нека родителите на децата и тийнейджърите да им обяснят значението на пътния знак Б-9, а именно касаещ забраната за каране на колело в района на Общината“, разясни председателят на комисията и ресорен зам.-кмет на Стара Загора Йордан Николов.

Гражданите, които имат входирани сигнали, ще получат обратна информация за взетите решения.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн