Радостин Танев, кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС в Старозагорски район: Работим последователно за намаляване на административната тежест

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

davПрез последните четири години много административни процедури бяха облекчени и работата ни в тази посока ще продължи, за да бъдем максимално полезни на бизнеса и гражданите. Това каза Радостин Танев, депутат в 44-ото Народно събрание и кандидат за народен представител на ГЕРБ – СДС в Старозагорски избирателен район, по време на онлайн среща с членове на Камарата на строителите от областта.

В разговора участва и арх. Мартин Паскалев, който също е кандидат за народен представител и общински съветник в Стара Загора. „Очакваме стартирането на Националната програма за саниране на жилищата. Тя ще разполага със средства в размер на 1,4 млрд. лева. Ще бъдат обновени 2000 многофамилни жилищни сгради и за първи път още толкова еднофамилни къщи. По този начин около 120 000 семейства в страната ще живеят в по-комфортни условия и ще плащат по-малко за отопление“ – каза арх. Паскалев и уточни, че собствениците няма да имат финансово участие в санирането.

Той подчерта още, че за изготвянето на технически паспорти на сградите е поет ангажимент от ГЕРБ за осигуряване на средства от държавния бюджет, за да бъде подпомогнат процесът.

От строителния бранш изразиха необходимост от държавни или европейски програми, по които да кандидатстват за финансиране, за да модернизират базите и техниката си.

По време на срещата бяха обсъдени основните приоритети на кандидатите за народни представители на ГЕРБ – СДС за област Стара Загора. Радостин Танев мотивира необходимостта от изграждането на нова индустриална зона на мястото на бившето летище, с цел привличане на инвеститори с производства, генериращи висока добавена стойност, както и подобряване на пътната инфраструктура в региона. Радостин Танев акцентира на ремонта на пътните отсечки Стара Загора – Нова Загора, Стара Загора – Чирпан и разширяването на шосето, свързващо областния град с автомагистрала „Тракия“.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн