Пламен Караджов, „БСП за България”: Да развържем ръцете на общините, за да подпомагат местния бизнес

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Plamen KaradzhovМалкият и средният бизнес, доколкото ги има все още, са в колапс. Занимавам се със счетоводство на малки и средни фирми и имам точен поглед за финансовото им състояние. В момента сме в локдаун, но никой не знае дали това ще продължи 10 дни или повече. Последиците са пагубни за доходите и живота на хората. Това заяви в студиото на ТВ Стара Загора Пламен Караджов, трети в листата на «БСП за България» за 27-ми Старозагорски изборен район.

Според него, в ситуация като днешната, голяма е ролята на държавата. «А тя не предлага никакви работещи мерки за спасението на микропредприятията. Закъсня се с помощите, те всъщност не стигнаха до голяма част от хората. При едно ново управление е задължително да се направи ревизия, и ще установи, че получилите я са фирми, близки до властта», уточни Караджов.

Той коментира ситуацията в хотелиерския и ресторанстьорския бранш, който има важна роля за развитието на Казанлък и района.

«Чака ни още един провален летен сезон, ситуацията е по-сериозна от миналия, тъй като сега българският турист стана по-беден. Но няма никаква национална стратегия за развитие на туристическия бранш. Липсата на кадри е всеобщ проблем. Държавата трябва да предложи ясни програми за квалификация на служители», каза Пламен Караджов и като мярка предложи, например, да се дават ваучери за почивка у нас.

Той сподели, че БСП е за финансова децентрализация на общините, част от данъка върху доходите на физическите лица да остава в местния бюджет.

«Трябва да развържем ръцете на общините, за да подпомагат местния бизнес и да имат своята независимост при вземане на решения», категоричен бе социалистът.

Според него БСП предлага решения и мерки за устойчиво икономическо развитие, които непрекъснато се обновявали заради динамичната ситуация. «Ние имаме кадрови потенциал, който може да реализира нашата программа, имаме стимул и мотивация за извършим промяна. Време е в управлението да влязат хора, които имат имат опит от реалния живот. Наложително е още на 5 април новият парламент да започне работа, защото е загубено много и трябва да бързаме да се навакса. Вярвам, че на 4.04 хората ще направят правилния избор- бюлетина № 4», заключи Пламен Караджов.

Пламен Караджов е на 41 г., от Казанлък. Специалист по счетоводство и одит на нефинансови предприятия. Работи като главен счетоводител в Югоизточно държавно предприятие. Втори мандат общински съветник и председател на групата съветници в Общински съвет – Казанлък. Трети в листата на БСП за 27-ми Старозагорски изборен район.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн