26-годишен задържан за 11 кражби от автомобили в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPK26-годишен мъж е задържан за извършени 11 кражби на пари, вещи и документи от леки автомобили при специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Стара Загора за противодействие на престъпленията против собствеността, проведена под надзора на Районна прокуратура Стара Загора, Териториално отделение Казанлък. Установено е, че за периода от 3.03.2021 г. до 17.03.2021 г. в Казанлък Р.К. е отнемал от моторни превозни средства пари, поставени в монетници, както и други вещи и документи, като разбивал стъклата им.

В Районна прокуратура Стара Загора, Териториално отделение Казанлък са образувани 8 досъдебни производства за извършените деяния против собствеността, които ще бъдат обединени в едно. Р.К. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.195, ал.1, т.3 и т.7, вр. с чл.194, ал.1, вр. с чл.28, ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, е отнел чужди движими вещи, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено повторно в немаловажен случай.

По досъдебните производства под ръководството на Районна прокуратура Стара Загора, Териториално отделение Казанлък, са проведени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, изготвена е оценителна експертиза. Р.К. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 19 март 2021 г., Районна прокуратура Стара Загора, Териториално отделение Казанлък ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн