Четвърти национален конкурс за авторска приказка, Стара Загора `2021

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

tmb_40769_8180Тема: „Приказка за слънцето и надеждата“

Регламент:

І. Цел на конкурса: да провокира творческата мисъл и емоция у авторите и да търси и открива млади творци, които не са работили в този жанр.

ІІ. Условия за участие в конкурса:

1. Конкурсът е отворен за всички желаещи автори без ограничение на възрастта, стига да са навършили 18 години.
2. Всеки автор може да участва с по ЕДНА творба до 4 страници А4, размер на шрифта 12, написана в проза.
3. Авторите да са действителни носители на авторските права.
4. Всяко произведение трябва да бъде придружено с информация с трите имена на автора, дата и година на раждане, пощенски адрес, телефон, e-mail за контакти и по желание кратка творческа биография.
5. Творбите за участие в конкурса се изпращат на електронен адрес: prikazka_konkurs2021@abv.bg, не по-късно от 29 април 2021 г.
6. Творбите ще бъдат оценявани от тричленно жури.
7. Всяка година журито определя различна тема за конкурса.

ІІІ. Награди
1. Победителите в конкурса ще бъдат обявени онлайн на 31.05.2021г. /понеделник/ на сайта на Народно читалище “Родина” – www.rodina1860.bg и на фейсбук страницата на читалището – Читалище Родина . Всички отличени ще бъдат уведомени по и-мейл или телефон.
2. Журито излъчва петте най-добри приказки (първо, второ, трето място и специални награди), които ще бъдат отпечатани в спeциално книжно издание, а авторите ще получат диплом, по 10 броя от изданието и материални награди.
3. С изпращане на творба за участие в конкурса участниците автоматично декларират, че са запознати с условията на конкурса и ги приемат.
4. Конкурсните творби не подлежат на връщане и организаторите си запазват правото да ги публикуват и репродуцират с цел популяризиране и представяне на конкурса.
5. Всички въпроси и казуси, които не са предвидени в настоящия регламент, подлежат на конкретно решение от страна на журито.
#svz

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн