Красимир Вълчев, ГЕРБ: Оптимист съм за бързото възстановяване на икономиката

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Image 2021-03-15 at 13.18.32Image 2021-03-15 at 13.18.17„Инженерните специалисти са от ключова важност за икономиката. През тази година увеличихме приема и прилагаме различни стимули, за да привличаме все повече млади хора да се обучават в тези направления, още повече, че през последните 10 години електрониката, електротехниката и мехатрониката са отраслите, които се развиват много динамично, имат експортна ориентация и бележат сериозен ръст“ – заяви водачът на листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ – СДС в област Стара Загора Красимир Вълчев по време на срещи в структуроопределящи предприятия в Казанлък.

От ръководството на фирма, която заема значителен дял от световния пазар на хидравлични мотори съобщиха, че дружеството има рекордни нива на производителност. В него работят 1200 души и ще бъдат назначени още 150 души. Компанията е сред възползвалите се от мярката 60:40, която правителството осигури в подкрепа на бизнеса в условията на пандемия, за да се запазят работните места.

„Всичко, което виждам при посещенията си в местните фирми е забележително. В сравнение с други страни при нас няма дисбаланси нито в търсенето, нито в предлагането и това ме прави оптимист за бързото възстановяване на икономиката“ – отбеляза Красимир Вълчев.

Той разгледа производството на дружество, специализирано в производството на монолитни твърдосплавни инструменти в Казанлък, където коментира, че назад в годините професионалното образование е загубило своята привлекателност, но с последователни и добре обмислени политики интересът към него се възстановява. Успешен пример в тази посока е дуалното обучение, което намира отлични партньори сред ръководителите на предприятия в област Стара Загора.

Водачът на листата Красимир Вълчев и кандидатите за народни представители Илиана Жекова, Роман Желев и Мария Гинева посетиха още Техническия колеж в Казанлък, който е филиал на Технически университет – София, както и Детската академия за развитие на таланти в село Розово, община Казанлък.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Image 2021-03-15 at 13.18.34Image 2021-03-15 at 13.11.38
Разписание - градски транспорт >>>>
*

#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн