ГеоргиГьоков, БСП: България е на последното място в Европейския съюз по подкрепа за пострадалите от Ковид кризата

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Преизчисляване на всички пенсии, реална помощ за гражданите и бизнеса и възраждане на индустрията и земеделието – сред основните приоритети на левицата
*
Georgi Giokov 450“Мерките, които ГЕРБ предприемат за справяне с Ковид кризата, са доказано твърде закъснели. Според изследване на Европейската фондация за условията на живот и на труд България е на последното място в Европейския съюз по подкрепа за пострадалите бизнеси и техните служители, а сривът в заетостта е сред най-големите”, каза водачът на листата на “БСП за България” за Старозагорския избирателен район Георги Гьоков в предаването “Денят на живо” по Нова нюз.

“Хвалбите на управляващите за милиарди изхарчени в подкрепа на пострадалите не кореспондират с истината. Реалността показва съвсем друго”, констатира той.

По думите на социалиста средствата за справянето с ковид кризата е трябвало да стигат директно при хората, както са предложили от левицата още в началото на епидемията преди година.

“Още повече, че в момента заместването на доходите на пострадалите от кризата в България е едва 60%, докато има страни, в които това достига до 90-100%. Има и друг съществен проблем, който слага петно на усилията на правителството – голяма част от хората, докато чакаха мерките, излизаха в неплатени отпуски и все още не са получили помощи. И до ден-днешен правителството не се съгласи с нашето предложение – хората в неплатен отпуск да се осигуряват здравно от държавата. Даже им беше препоръчано да заделят от помощите, които получават, за да си плащат осигуровките”, каза още Гьоков.

“Трябва да се преизчислят всички пенсии. Предизборното раздаване на ГЕРБ по 50 лв. “на калпак” на пенсионерите струва на държавата колкото би струвало едно такова преизчисляване, но с предложението на БСП увеличението на пенсиите ще е трайно, а не до изборите”, очерта ключовото предложение на левицата за възрастните хора Георги Гьоков.

Кандидатът за народен представител от “БСП за България” посочи и други основни приоритети на левицата като реална помощ за гражданите с приоритет на най-нуждаещите се, защита на малкия и средния бизнес и на родното производство, възраждане на индустрията и земеделието, премахване статута на болниците на търговски дружества, свобода на медиите като гарант за демокрацията в България, трансформация на икономиката, изградена върху два основни стълба – дигитализация и водородна икономика.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн