Родители четат приказки в старозагорска детска градина

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

73157116_2755116137853825_1283368659342852096_n65ytyuyuСтарозагорската детска градина №3 „Ян Бибиян“ е единствената в града, която участва в проект на Министерството на науката и образованието за прилагане на педагогическа практика „Утринна приказка“.

Вече втора учебна година проектът се реализира в първите възрастови групи. Моделът „Утринна приказка“ дава възможност за пълноценна адаптация на децата с активното участие на учителите и представителите на семейната общност.

Всеки ден в 9 часа един родител представя приказка пред децата от първа или втора група. В рамките на 5 минути децата се чувстват специални, благодарение на присъствието на свой близък.

Във вторите възрастови групи продължава прилагането на ПП „Утринна приказка“ като целеполагащ модел за работа на учителя с децата. Добре подбраната приказка е основа за прехода към планираните за деня педагогически форми. Ролята на родителя е да подпомогне предстоящите дейности чрез предварително запознаване на детето с конкретната приказка. Потопени в приказния свят, децата с лекота овладяват умения и компетентности по различните образователни направления, като се създават възможности за изразяване на личностната им позиция и се предоставя избор за участие в различни дейности.

При реализацията на проекта „Утринна приказка“ се дава възможност през второто полугодие на учебната година в четенето да се включат обществено значими и популярни личности. От детската градина са отправили покани към представители на Община Стара Загора и Регионално управление на образованието да прочетат любима детска приказка.

През учебната 2020-2021 година заради извънредната епидемиологична обстановка в страната четенето се провежда онлайн.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн