Кандидатите за депутати от ВМРО чуха проблемите на Казанлък, Мъглиж Павел баня и Николаево

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG-4c111929d4ee25788753d49a227a5b83-VIMG-6e4295a1cb58df5fa709ed001599598c-VКандидатите за народни представители на ВМРО от 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район разговаряха с жителите на Казанлък, Мъглиж, Павел баня и Николаево, както и на хората от села в тези общини. Срещите преминаха при подчертан интерес.

Пред Александър Сиди, Антон Андонов, Красимир Червилов, Чавдар Ангелов и др. местните жители споделиха задоволството си от успеха на ВМРО в предходния управленски мандат. По-възрастните благодариха за спазеното обещание минималната пенсия да достигне 300 лв., а младите – повишената минимална заплата и за извоюваните 450 лв., които държавата ще върне на родителите от данъци за всяко българско дете. Кандидатите за народни представители на свой ред увериха, че ще продължат да изпълняват своите ангажименти за увеличаване ръста на пенсиите и доходите на работещите български граждани. Подчертаха, че сред законодателните инициативи на ВМРО в 45-то Народно събрание ще бъде изработване на Закон за защита правата и интересите на възрастните хора и на нов Кодекс за социално подпомагане.

Жителите на общините в Розовата долина споделиха тревогата си от задълбочаващата се демографска криза и от липсата на добри условия за развитие на малък и среден бизнес в малките населени места. Селата, а и общинските центрове, се обезлюдяват, защото младите търсят поминък в столицата или в чужбина, оплакаха се местните хора. Не скриха и притесненията си от трудностите, които срещат родителите при отглеждането на малките деца.

Пред жители на Казанлък, Мъглиж Павел баня и Николаево водачът на листата Александър Сиди обясни, че ВМРО ще настоява за повече средства за втората година от майчинството и безплатна детска градина. Всяко дете да получава безплатни учебници също е сред мерките за преодоляване на демографската криза, залегнали в програмата на ВМРО за 45-ото Народно събрание.

Наред с това ще отменим Закона за социалните услуги и ще „изчистим“ законите от всички антисемейни и антидетски текстове, и ще приемем нов Кодекс за социално подпомагане, с който да се сложи край на социалния паразитизъм на маргиналните групи, увери Александър Сиди. Предвиждаме в най-кратки срокове да се инвестират поне 100 млн. лв. за изграждането на нови детски градини и ясли, обособяване на вече изградени подходящи сгради и ремонт на старите градини и ясли, ангажираха се пред местните хора кандидат-депутатите.

Обществеността сподели притеснението си от престъпността и циганизацията на малките населени места. В отговор кандидатите от листата на ВМРО в Стара Загора увериха, че предстои да въведат нов подход за интеграция на циганите чрез образование, труд и санкции при неспазване на закона.

На Сирни заговезни кандидатите от ВМРО присъстваха и на традиционните кукерските игри в село Турия и в Павел баня.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

IMG-cf4d2857d6d96bbd87375cfbcb15666b-VIMG-d78659752060fca6a67fa2653aab467c-V20210313_153634
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн