ТЕЦ AES Гълъбово с награда за внедрени добри практики срещу COVID-19

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

С приложените мерки компанията осигурява непрекъсваемост на енергопроизводството и гарантира енергийната сигурност на страната в условията на извънредно положение

1 (26)ТЕЦ AES Гълъбово спечели престижна награда за безопасност и здраве при работа заради внедрените в централата добри практики срещу COVID-19 през 2020 г. Най-модерната въглищна централа в България завоюва призовото първо място в категорията „Големи предприятия“ в националния конкурс „Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа“ за 2020 г.

Конкурсът е организиран от Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“ и се провежда с подкрепата на ИА „Главна инспекция по труда“. Авторитетното жури на конкурса, в което участват представители на ИА „Главна инспекция по труда“, Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“, организации на работодателите и организации на работниците оцениха високо представените от ТЕЦ AES Гълъбово примери за надеждни мерки и добри практики, предприети от компанията през миналата година за опазване живота и здравето на своите служители в условията на пандемия с COVID-19. Наградата бе връчена от Румяна Михайлова, изпълнителен директор на ИА „Главна инспекция по труда“.

„Това признание, тази независима експертна оценка, ни дават увереност, че последователните усилия, които полагаме като екип за гарантиране живота и здравето на нашите служители и ограничаване разпространението на вируса, са пример за добри практики, които имаме възможност да споделим и с други работодатели на национално ниво“, коментира Тодор Бележков, изпълнителен директор „Експлоатация“ в AES България. „Опазването на живота и здравето на нашите колеги и гарантирането на непрекъсваемостта на енергийните доставки от ТЕЦ AES Гълъбово, за да има електроенергия за българските граждани и фирми в условията на извънредно положение, бе ключов приоритет за нас през миналата година“, допълни още Бележков.

Припомняме, че с въвеждането на извънредно положение в страната заради пандемията с COVID-19 AES България предприе редица мерки, за да намали рисковете за здравето на своите служители. Достъпът на външни лица до централата се провеждаше при строги мерки, а на площадката на ТЕЦ AES Гълъбово бе изградено „градче на енергетика“ с помещения за временно настаняване в случай на задълбочаване на кризата, с цел осигуряване непрекъсваемост на енергопроизводството и гарантиране енергийната сигурност на страната. Компанията осигури и PCR тестове за COVID-19 за всички свои служители.

За AES България
AES присъства от 2001 г. в България и е най-големият инвеститор в енергийния сектор за последните 30 години с вложения, надхвърлящи 3,2 млрд. лева. AES България е собственик на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово, на Съоръжението за депониране на отпадъци от експлоатацията на централата край село Обручище, както и е мажоритарен собственик на AES Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.
За да научите повече, посетете www.aes.bg. Последвайте AES България във Facebook: @AESBG и Youtube: AES Bulgaria.

За AES
Корпорацията AES (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 500. Ние осигуряваме достъпна и устойчива енергия в 14 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нашите служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света. Приходите ни за 2019 г. са 10 милиарда долара, а ние притежаваме и управляваме общо 34 милиарда долара в общи активи.
За да научите повече, посетете www.aes.com. Последвайте AES в Twitter тук: @TheAESCorp.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн