Стара Загора приема Европейското отборно първенство по лека атлетика през 2021 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Победното бягане на Ивет Лалова на Европейското първенство по лека атлетика в Стара Загора през 2015 г-

Победното бягане на Ивет Лалова на Европейското първенство по лека атлетика в Стара Загора през 2015 г-

За втори път Стара Загора ще бъде домакин на Европейското отборно първенство по лека атлетика (втора лига) през 2021 г. Toва потвърди ресорният зам.-кмет Красимира Чахова след проведена работна среща с представители на Българска федерация по лека атлетика. От думите й стана ясно, че най-голямото спортно събитие за града ни през 2021 г. ще се проведе на 19 и 20 юни на стадион „Берое“. Очаква се в надпреварата да вземат участие над 800 атлети от 11 държави България, Австрия, Хърватия, Дания, Унгария, Исландия, Израел, Латвия, Литва, Словакия, Словения и Русия (ако правата й бъдат възстановени).

Най-елитните български лекоатлети, начело с Ивет Лалова, Мирела Демирева, Габриела Петрова и Тихомир Иванов ще поведат отбора ни към победа и изкачване в по-горната първа лига. „Предходното ни домакинство, през 2015 година, донесе на отбора успех, а на публиката по трибуните невероятни емоции и преживявания и сега надеждите на всички ни са за нов триумф на нашите спортисти“, допълни зам.-кметът. Тя изказа своята благодарност към председателя на Европейската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов за подкрепата Стара Загора да бъде домакин на този голям форум.

Kipi talisman L_atletika 365Изненада за зрителите ще бъде повторното участие на талисмана – катеричката Кипи, която ще се завърне на стадион „Берое“.

Чахова припомни, че след ремонта на лекоатлетическата писта на стадион „Берое“ Стара Загора е била домакин на Световно първенство по лека атлетика за хора с увреден слух през 2016 г., на Европейска отборна купа през 2015 г., на две Балканиади през 2013 г. и през 2018 г., както и на Балканида за ветерани през 2017 г.
#svz

социално споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн