Обновяван велоалеите край Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

6044Три са новоасфалтираните велоалеи край Казанлък с обща дължина 8,5 километра – към град Крън и към селата Овощник и Бузовград. Община Казанлък продължава изграждането на свързаност на велоалеята от Овощник през града – от ул.“Козлодуй“ по бул.“Никола Петков“ до бул.“Княз Александър Батенберг“. Така се създава пълна свързаност на Казанлък с най-големите околни населени места – Овощник, Розово, Енина, град Крън и Бузовград, с обща дължина на велоалеите 22 километра. Те са изградени изцяло със средства, отпуснати с постановление на Министерския съвет в общ размер 650 000 лева. Любителите на колоезденето ще имат възможност да стигат до всяка гробница в Долината на розите и на тракийските царе.

С други 2 млн. лв. европейско финансиране се работи по продължението на велоалеята от Казанлък до Крън към град Шипка, с дължина близо 7 километра. Обектът е част от мащабния проект „Светът на траките“, който ще бъде изграден като единен „портал“ за посещение на цялата Долина и древното културно наследство край Казанлък.

42

#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн