Пламен Караджов, кандидат-депутат от „БСП за България“, област Стара Загора: Предложението на БСП за безплатни детски градини и ясли трябваше отдавна да се приеме

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

3.Пламен-Караджов“В Старозагорски регион през последната една година безработицата се е увеличила с около 23%. Програмите, които така силно се афишираха от правителството на Борисов, в крайна сметка дори не стигнаха към засегнатите фирми от малкия и среден бизнес. Персоналите на заведенията чакат парите си за януари месец, а фирмите, които подадоха документи за безлихвен кредит все още не са одобрени. Вие преценете как се живее нормално във време на инфлация на хранителните продукти и с обещания за помощи на засегнатите от криза хора, които чакат едни 480 лв. от администрацията – положението е крайно тежко според мен”, сподели в Предизборното студио на БСТВ Пламен Караджов, кандидат за депутат на „БСП за България“ от Старозагорската листа.

“Правителството на Борисов в момента инвестира в проекти за асфалтиране на участък от АМ „Тракия“ край Чирпан в едната посока за 47 млн. лева, можем сами да преценим дали в момента изобщо имаме нужда от такива инвестиции. Първата задача на БСП е да премахне административните изисквания на административните фирми, за да имат хората достъп до програмите за подпомагане. В Казанлък сме точен пример на град, засегнат от ковид кризата. Една от основните мерки, която може да помогне в момента е вкарването на ваучери за почивка, при спазване на епидемичните мерки. Последните 4-5 години липсваше стратегия за развиване на туризма на всякакво ниво, при управление без никаква перспектива и компетентност се получава точно това”, категорично заяви кандидатът за депутат.

На въпроса освен основните приоритети в програмата на БСП, които веднага трябва да се приложат, какво друго трябва да се направи за жителите в област Стара Загора, Караджов обясни: “Знаете, че всеки говори за демографска криза, но никой не предприема мерки. Предложението на БСП за безплатни детски градини и ясли трябваше отдавна да се приеме. Знаете, че ГЕРБ преди 12 години обещаха 2000 лева брутна заплата, в момента в областта едва достигаме 1299 лв, всички знаем какво получават хората „чисто“ и как разпределят за месеца семейния си бюджет, смешно е статистици да говорят за това.”

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн