Разкриха модерна нарколаборатория в гр. Шипка с 600 растения канабис

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Шипка1Шипка3Районна прокуратура Стара Загора, Териториално отделение – Казанлък, наблюдава досъдебно производство за това, че на 8.3.2021 г., в частен имот – къща с прилежащ двор в гр.Шипка, общ. Казанлък, са отглеждани растения от рода на конопа – около 600 стръка канабис, в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и перкусорите правила – престъпление по чл.354 в ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 8 март 2021 г., е бил получен сигнал за отглеждане на канабис в къща в гр. Шипка, обл. Стара Загора. При извършено претърсване и изземване в пет помещения са били открити около 600 броя растения канабис с различна височина и съцветия. Стаите в къщата са били оборудвани с модерна осветителна, вентилационна и отоплителна техника. Растенията са били засети в саксии, като за тях са полагани ежедневни грижи. Установено е, че собственик на имота е 32-годишния П.А., който е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък към момента се извършват действия при условията на неотложност – оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване.

Днес П.А. беше привлечен като обвиняем за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и перкусорите правила – престъпление по чл. 354в, ал. 1 от Наказателния кодекс. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и спрямо него ще бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Предстои да бъде назначена химическа експертиза, която да даде заключение за процента на съдържанието на наркотичното вещество в растенията.

Подробности за разкритата нарколаборатория бяха съобщени днес на съвместен брифинг ОП-Стара Загора и ОД МВР-Стара Загора в гр. Шипка. В него участваха окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и старши комисар Стоян Стоянов – директор на ОД на МВР, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн