Фотодокументална изложба: Старозагорки – известни и незаслужено забравени

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

posterФондация “Мисия Криле” организира представянето на фотодокументална изложба „Старозагорки – известни и незаслужено забравени“ в дните от 8 до 12 март. Изложбата ще може да се посети от 10:00 ч. до 17:00 ч. в двора на Комплекса за социални услуги за деца и семейства на ул. „Христо Ботев“ № 205.

Елате да се запознаете с историите и живота на 12 жени от Стара Загора, оставили ярка следа в обществения, културния, политическия живот на града и страната ни.

Изборът на личностите е емоционален и е изцяло дело на авторите Снежана Маринова – краевед в Регионална библиотека „Захарий Княжески” и Лилия Филипова – историк с многогодишен опит в Регионалния исторически музей – Стара Загора.

Неоценима помощ при издирване на материалите оказват наследниците на някои от представените старозагорки.

В изложбата са включени както познати, така и непубликувани снимки и документи.

В реализацията й са използвани документи от фондовете на Регионална библиотека „Захарий Княжески”, Регионалния исторически музей, Библиотека „Родина”, Художествената галерия и лични архиви.

Заповядайте! Входът е свободен!
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн