В Стара Загора ще изградят уникална за България тренировъчна лекоатлетическа писта

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

1 (23)IMG_3485Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна днес с представители на спортните клубове в Стара Загора. По време на срещата той обясни, че в града ще бъде изградена първата по рода си тренировъчна лекоатлетическа писта с покритие от комбинация между шамот и тартан. „До момента в България няма изградено съоръжение с такава комбинация. Шамотът е особено подходящ за спортисти в подготвителен период и за любители на бягането, тъй като е по-мек и щади краката“, обясни Кралев. Средствата, които са отпуснати от Министерство на младежта и спорта, са в размер на над 1,1 млн.лева. Проектът включва още изграждане на отводнителна и дренажна система на пистата, както и поливна система за специфичната настилка. Изцяло ще бъде обновено ел.захранването за необходимите уреди на поливната система.

„Съоръжението за дълъг скок, намиращо се в южната част на стадиона, ще бъде премахнато, а модерно такова ще бъде изградено в северната част на пистата“, обясни още министърът на спорта, като подчерта, че това ще даде възможност заедно с ремонтираната писта на стадион „Берое“, да се получи прекрасен спортен комплекс. Зам.-кметът Красимира Чахова уточни, че ремонтните дейности не са стартирали към момента заради подадена жалба в КЗК от една от фирмите, участвали в обществената поръчка.

Министър Кралев добави, че спортът в Стара Загора се подкрепя и допълни, че във Второ ОУ „П.Р.Славейков“ ще бъде изграден физкултурен салон. Той припомни, че се очаква стартирането на дейностите по изграждане на зала „Арена Стара Загора“.

Участие в срещата взеха и министрите на образованието Красимир Вълчев и на икономиката Лъчезар Борисов. Вълчев бе категоричен, че е важно да се инвестира в спортните бази, защото това допринася за здравето на младежите. “Съвместно двете министерства работим върху това, да изграждаме хармонични личности, които учат и спортуват“, допълни Вълчев.

Присъстващите представители на спортни клубове изразиха задоволство от направените подобрения в спортните бази на града.

IMG_3493
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн