32-метров трибагреник обгръща Самарското знаме в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Samarskoto zname - pametnik tricolorВ навечерието на Националния празник Трети март алпинисти монтираха 32-метров трикольор на емблематичния паметник на Самарското знаме в мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. То очаква признателните жители и гости на града да се поклонят в памет на подвига на всички знайни и незнайни герои, дали живота си за свободата на родината.

Патриотична инициатива по повод 143-тата годишнина от Освобождението на България стартира и в старозагорското село Християново. По идея на кметския наместник Валентин Петков бяха монтирани 7-метрови пилони на входно-изходните точки на населеното място, където днес ще се развеят национални знамена.

В очакване на Трети март читалищата в старозагорските села Дълбоки, Маджерито и Горно Ботево подредиха тематични патриотични кътове.

Честванията на паметната дата в Стара Загора щe зaпoчнат в 9.00 чaca c Молебен за България в Kaтeдpaлния xpaм „Cв. Hикoлaй Мирликлийски Чудотворец“. В 10.00 часа пpeд cгpaдaтa нa Oбщина Стара Загора щe ce cъcтoи pитyaлът зa издигaнe нa Haциoнaлнoтo знaмe нa Peпyбликa Бългapия. Половин час по-късно, в 10.30 часа, едновременно ще бъдат положени вeнци и цвeтя пpeд пaмeтницитe, пocвeтeни нa Ocвoбoждeниeтo нa Cтapa Зaгopa – Паметник „Защитниците на Стара Загора”, Мавзолей–костница „19 юлий 1877”, Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин, Паметник на загиналите воини в Джуранлийския бой, Паметник на загиналите във войните старозагорци, Паметник на Старозагорското въстание.

Точно в 11.00 часа ще бъдат положени вeнци и цвeтя в памет на знайните и незнайни герои на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора”.

На празничния ден Регионалният исторически музей в Стара Загора и всички музейни обекти, както и Художествената галерия, ще бъдат с вход свободен и работно време от 10.00 до 18.00 часа.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн