Георги Гьоков: Листата на БСП в Стара Загора е силна, с честни и почтени хора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG-20210301-WA0002IMG-20210301-WA0004„БСП за България“ регистрира днес листата си за предстоящите парламентарни избори в 27 МИР-Стара Загора. Коалицията се явява с двойна листа – от 22-ма кандидати. След регистрацията водачът на листата Георги Гьоков честити празника на журналистите и им пожела здраве. „Регистрирахме силна листа, с честни и почтени хора, представители на всички професии, на всички сфери от обществения живот. С нея даваме заявка за победа в изборите в 27-ми МИР Стара Загора, а се надявам и в цялата страна“, обяви той.

Георги Гьоков представи и първите седем в листата. Втори в нея е Драгомир Стойнев – министър на икономиката, енергетиката и туризма. На трето място е Пламен Караджов от Казанлък. „Това е една изключително голяма община, а Пламен Караджов не се нуждае от представяне, защото е пореден мандат общински съветник и един от биткаджиите, които отстояват програмата и политиката на нашата партия“, каза Георги Гьоков.

Четвърти в листата е представителят на гражданската квота в лицето на Йордан Димов. „Той дълги години е работил в Старозагорско, в „Марица-изток“ и мисля, че ще бъде изключително полезен за решаването на проблемите на комплекса в полза на старозагорци“, каза Гьоков. На пето място е Неделчо Маринов – „Млад човек от старозагорската организация, който е доста ориентиран, запознат с програмата и ще ни бъде полезен в сферата на земеделието, селското стопанство, на храните. Завършил е ветеринарна медицина“.

Шести в листата е Сашко Лозанов. „Старозагорски адвокат, юрист, може би една от най-ценните професии за Народното събрание, тъй като там се правят законите“, обясни Георги Гьоков.

Седми в листата е проф. Иван Върляков. „Това е много силна кандидатура от гледна точка на това, че има дългогодишен опит и в общинските дела, освен в образованието, защото е председател на РАО „Тракия“ от над 20 години“.

Откриването на предизборната кампания на коалицията за предстоящите избори ще бъде съобразено с позволеното от извънредното законодателство и наредбите на здравния министър, заяви Георги Гьоков.

„Изключително много съжалявам, че не беше прието предложението ни в Народното събрание за по-либерално отношение към сбирките, които могат да се правят по време на кампанията. Ние предложихме те да се правят с 30% от капацитета на залите, но не беше прието. Ще изчакаме още малко да видим какви ще са последните указания в тази посока и ще се съобразим с тях и ще ги спазим. Това ще ни наложи една необичайна кампания, но ние сме готови за нея“, гарантира той.

„БСП ще води кампания, която е преди всичко позитивна. Акцентът ще бъде върху това какво ще правим ние, какво предлагаме на българите и какво могат да очакват те, когато БСП управлява държавата“, допълни още водачът на листата на коалицията. Той призова хората да не се отдават на емоции, а да се запознаят с програмите, предлагани от партиите за следващото управление.

„Ние имаме какво да кажем след 11 години управление, което съм сигурен, че на повечето сънародници не им харесва. Програмата е публикувана, нека избирателите се запознаят с нея. Това е моят призив – този път да не се отдават на емоции, а да прочетат какво предлагат партиите, за да знаят какво ги очаква в един следващ управленски период. Който и да бъде на власт, нека да бъде избран по това, което ще прави в следващия парламент“, пожела Георги Гьоков и представи основните акценти в програмата на коалиция “БСП за България”.

„Традиционно очакванията към нас са за цялостна програма, във всички области на обществения живот – като се започне с тези, в които ние смятаме, че има провал на това управление – здравеопазване, социални дейности, доходите на хората. И след това се стигне до такива, като че ли оставащи на заден план като екология, но които са изключително важни за нашата държава“.

Гьоков допълни, че са включени и местни акценти. „Старозагорци са будни хора и знаят какво ги очаква, например комплексът „Марица-изток” е поставен в незавидна ситуация. Хората не са ориентирани докога ще работи. Следващият акцент е здравеопазването. Има много проблеми в общинските лечебни заведения – болницата в Раднево, например, е за приватизация. Както и медицинският център. И никой не отговаря на въпроса как ще бъде осигурено здравеопазването на хората от този район. Разбирам, че управляващите се стремят да намалят болниците в страната, защото това ще намали ресурсите за здравеопазване, но трябва да се предложи адекватна медицинска помощ“, отбеляза водачът на листата на „БСП за България“.

Целта на коалицията в предстоящите избори в 27 МИР Стара Загора е да запази досегашните си четирима народни представители, обяви Георги Гьоков. „Ще се борим, разбира се, и за петото място. На мен много ми се ще от 11 мандата да имаме шест, т.е над 50%, но е екзотично като желание, предвид на това, че и в Стара Загора, и в национален мащаб се появиха много формации, които претендират за алтернатива на това управление. Смятам, че единствената алтернатива е БСП и парламентарната група на „БСП за България”, защото го доказахме в предходния период. И повярвайте ми истинският сблъсък на тези избори ще бъде между двете основни политически сили в страната – БСП и ГЕРБ. Ще си позволя да кажа нещо много политическо, но то е и реалност. Всеки глас, даден за някоя от малките партии, е в подкрепа на ГЕРБ и ще им осигурява комфорт на изборите. Никак не бих желал да кажа, че малките партии нямат значение в политическия живот на страната, но в случая при тези избори всеки глас извън БСП е в подкрепа на тези, които управляват в момента“.

Листа БСП – Стара Загора:

1. Георги Янчев Гьоков
2. Драгомир Велков Стойнев
3. Пламен Станимиров Караджов
4. Йордан Стоянов Димов
5. Неделчо Кръстев Маринов
6. Сашко Иванов Лозанов
7. Иван Стоянов Върляков
8. Даниела Ангелова Лекина
9. Иван Христов Колев
10. Георги Динев Господинов
11. Васил Стефанов Самарски
12. Николай Марков Василев
13. Иван Кръстев Кръстев
14. Асен Тодоров Тодоров
15. Радослав Георгиев Георгиев
16. Донка Димова Симеонова
17. Владимир Любомиров Грамовски
18. Диан Иванов Господинов
19. Георги Ангелов Василев
20. Николай Танев Тенев
21. Моника Божидарова Динева
22. Момчил Донев Ненов
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн