С камбанен звън грейна новото осветление на Шипченския манастир

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

bsh10 (4)Кубетата на Храм-паметник „Рождество Христово“ в град Шипка вече сияят с ново осветление, монтирано от Община Казанлък.

Красивата сграда грее в нови светлини. Общо 40 осветителни тела са подменени от Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ с ново, енергоспестяващо LED осветление. Осветени са камбанарията, която от години не бе видна в тъмната част на деня, стълбите към храма, хоровата зала вътре, изцяло подменено е външното осветление, дежурното, включително е осветен и шадраванът в църковния двор.

Обновлението бе приветствано лично от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. За направеното той се обърна към кмета на Община Казанлък Галина Стоянова с благодарствен адрес от Старозагорския епархийски съвет: „Изказвам своята искрена и най-сърдечна благодарност към Вас и целия Ви екип за съдействието за подмяната на изгорелите лампи!“, посочи владиката. „Благодарение на Вас, г-жо градоначалник, отново грейна осветлението, подчертаващо архитектурния план и великолепието на храм-паметник „Рождество Христово“, което да бъде видно за гражданите, преминаващи в тъмната част на денонощието през Казанлък и град Шипка. Радваме се, че направихте този изключителен жест и принос в навечерието на 120-годишнината от освещаването на храм-паметника „Рождество Христово“!“, каза Старозагорският митрополит Киприан.

Галина Стоянова благодари от сърце: „Това, което направихме заедно с моя екип, се дължи на безграничната Ви грижовност във Вашата голяма епархия!“, отвърна тя и увери, че красивият храм заслужава голяма грижа: „Във Ваше лице имам голям поддръжник и благодаря, че винаги ми подсказвате какво трябва да направя като кмет!“.

На 3 март от 11.00 часа в Храм-паметника „Рождество Христово“ Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи благодарствен молебен. Преди това, от 09.00 часа, в Катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора ще бъде отслужен Молебен за България.

21 (1)22 (2)

24 (1)12 (3)

3220 (4)

3640 (2)

50
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн